Muzeul Oltenie și Societatea Numismatică Română a desfășurat la Craiova, în perioda 12-14 Octombrie, a VI-a ediție a Conferinței Internaționale ”Oltenia. Interferențe Culturale” și a XXXIII-a ediție a Simpozionului Național De Numismatică.

Cuvântul de deschidere al evenimentului a fost adresat de dl. Florin RIDICHE, Manager – Muzeul Olteniei Craiova. Emoționante mesaje de salut au transmis  cu această ocazie, direct sau prin intermediari,  reprezentanții de frunte ai conducerii locale dar și eminente personalități științifice. Ne face o deosebită onoare să-i amintim mai jos pe aceștia:
Ion PRIOTEASA, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Lia Olguța VASILESCU, primarul municipiului Craiova.
Sorin RĂDUCAN, prefectul județului Dolj.
Eugen NICOLAE, Directorul Institutului de Arheologie
„Vasile Pârvan”, Bucureşti.
Viorel Emanuel PETAC, preşedintele Societăţii Numismatice
Române.
Constantin C. PETOLESCU, Institutul de Arheologie „Vasile
Pârvan”, Bucureşti.

Programul conferinței și lucrările înscrise pot fi descărcate urmând link-ul de mai jos:

program-oltenia-interferente-culturale-2016

Participanții la acest important eveniment științific au avut ocazia să viziteze proaspăt inauguratele expoziții muzeale ale secției de istorie-arheologie a Muzeului Olteniei dar și câteva obiective locale de maximă importanță: recent descoperitul amfiteatru de la Drobeta, Cetatea Severinului și Castru roman de la Răcari.

Mulțumim și pe această cale tuturor celor care s-au ocupat de organizarea acestui important eveniment științific.

Mai jos regăsiți câteva instantanee realizate atât la deschiderea și lucrările conferinței cât și în excursia de documentare.