Sâmbătă la sediul SNR a avut loc Adunarea Generală Ordinară a anului 2014. Adunarea, desfășurată sub conducerea vicepreședintelui SNR dl.George Trohani, s-a bucurat de participarea a numeroși membrii din București dar și a președinților filialelor locale ale SNR din Alexandria ( PS Galaction Stângă), Brașov (col.r. ing. Ștefan Samoilă ) și Botoșani ( dl. prof. Costel Giurcanu ). În prima parte a ședinței au fost prezentate următoarele comunicări:

Dl. Gh. Zbârcea – “80 de ani de la moartea primului președinte al SNR dl. M. C Sutzu”.

Dl dr. Ion Donoiu – “Nichita Stănescu 81 de ani de la naștere”. O rară ocazie de a asculta o alocuțiune emoționantă venită din partea unui prieten al marelui poet. Dl. dr. Ion Donoiu a prezentat medalia emisă în memoria poetului de Grupul Școlar “Nichita Stănescu” din București în 1992 și cartea apărută sub îngrijirea sa “Un sentiment al istoriei” ce-i are ca autori pe Nichita Stănescu și Gheorghe Tomozei. Cartea “Un sentiment al istoriei” este o bijuterie ce cuprinde într-un mic flacon toate esențele prieteniei, poeziei, dragostei pentru Histria, pentru efigia, simbolistica și mesajul antic ajuns până la noi prin monede.
medalie nichita 1992

un sentiment carte

Prezentare de carte:
Dl. col. r. ing. Ștefan Samoilă – “Radermacher Ladislau – Catalogul Decorațiilor emise în România. Perioada 1948-1989”. O carte complexă, exhaustivă, ce nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui pasionat sau colecționar de decorații românești. Acastă cartea poate fi și un util izvor de informații pentru istoricul ce se apleacă asupra acestei perioade din istoria României.
catalog decoratii

În a doua parte a ședinței a fost adusă la cunoștința membrilor prezenți activitatea SNR din 2013 prin prezentarea a patru rapoarte:
1. Darea de seamă asupra activității generale a SNR.
2. Darea de seamă asupra activității contabile.
3. Raportul comisiei de cenzori.
4. Date statistice ale activității blog-ului SNR în primul an de funcționare.

În cadrul discuțiilor libere ce au urmat membrii SNR prezenți și-au exprimat opiniile, temerile și așteptările lor dar și a celor din filiale locale ale Societatea Numismatice Române. Este evident că SNR se află într-un moment de reflecție asupra trecutului dar mai ales asupra viitorului său, de căutare și de asumare a unui nou rol, a unei noi meniri adaptată la provocările secolului XXI. Însuflețirea vorbitorilor a dat speranță celor prezenți că SNR va găsii drumul către viitor. Dar ca SNR să ajungă în secolul XXI este nevoie de implicarea tuturor membrilor săi în stabilirea obiectivelor și în găsirea mijlocelor pentru realizarea acestora. Vorbele lui Milan Kundera “oameni mulți idei puține” nu s-au aplicat și de această dată, reversul lor fiind cel ce ar ilustra cel mai bine discuția de Sâmbătă: “oameni puțini idei multe”.
La finalul ședinței au fost primiți în rândurile SNR, prin votul celor prezenți, următorii noi membrii :
Butunoiu Cezar – Tecuci
Coca Laurențiu – Suceava
Dumitrache Radu Gheorghe – București
Mitache Dorin – Bârlad
Alexa Constantin – Botoșani.

Tutror le urăm bun venit și-i așteptăm cu drag ca membrii activi și implicați la evenimentele Societății Numismatice Române.